10 jaar Fysiotherapie Willems in Paterswolde

  • -

10 jaar Fysiotherapie Willems in Paterswolde

In juli 2008 opende Fysiotherapie Willems haar vestiging in Paterswolde. De locatie, gevestigd in Sportrade fit- & wellness startte 10 jaar geleden met één collega. Inmiddels heeft niet alleen het team uitbreiding gekregen, maar werkt de praktijk steeds meer samen met andere zorgaanbieders en breidt ze nog steeds uit met haar specialisaties, om de patiënten sneller van hun klacht af te helpen.

Nieuw in de praktijk zijn echografie en shockwave .”Twee technieken die elkaar versterken in de behandeling van vele klachten”, aldus praktijkeigenaar Guido Willems. “Met echografie is nog beter inzichtelijk te krijgen waar een bepaalde klacht vandaan komt. De klacht die met echografie in beeld is gebracht, kan vervolgens met shockwave worden behandeld”.

Wat is echografie

Met echo-onderzoek wordt een beeld gegeven vanaf de binnenkant van het pijnlijke gebied. Dat is prettig, omdat aan de buitenkant niet alles zichtbaar of voelbaar is. De diagnose van een klacht is met een echo zeer nauwkeurig, waarbij bepaalde veroorzakers van een klacht ook uitgesloten kunnen worden. Hiermee kan een behandeling zich beter richten op de klacht, in plaats van op het bestrijden van symptomen.

Zo kan pijn in de schouder bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door een slijmbeursontsteking, een scheurtje in de spier of verkalking van de pees. Met een echo kan vastgesteld worden wat de exacte oorzaak van de klacht is, waardoor de therapeut een zeer gerichte behandeling kan aanbieden. Hierdoor is de patiënt sneller van zijn klacht af en loopt hij niet onnodig met pijn door.

Wat is Shockwave

Diverse klachten die inzichtelijk zijn gemaakt middels echografie, kunnen behandeld worden met shockwave. Er worden schokgolven toegediend met een apparaat op het lichaam en die maken pijnlijk en vaak verhard weefsel los. Hierdoor ontstaat een verbetering in de doorbloeding en stofwisseling van het pijnlijke gebied. Pijnklachten nemen hierdoor af en het weefsel kan sneller herstellen.

Wanneer weefsel beschadigd of verkalkt is, biedt shockwave uitkomst. Ook bij hielspoor, achillespees aandoeningen, een tennis- of golfelleboog en schouderklachten is shockwave zeer effectief. “We zien regelmatig patiënten met dergelijke klachten, die van alles hebben geprobeerd er vanaf te komen. Patiënten die we met shockwave behandelen zijn dan ook aangenaam verrast als ze soms in drie behandelingen weer klachtenvrij zijn.”


Fysiotherapie Willems helpt u beter bewegen!