Over Fysiotherapie Willems

Jouw herstel staat voorop

Het doel van de fysiotherapie is dat je weer zo optimaal mogelijk functioneert in de omgeving waarin je leeft, woont en werkt. We richten ons niet alleen op de aandoening, maar ook op de gevolgen van de aandoening voor jouw houding en beweging.

Daarbij proberen we je herstel te bevorderen. Gebaseerd op onze ruime ervaring en uitgebreide specialisaties hebben we een herstelmethode ontwikkeld die onderliggende problemen met gewrichten en spieren verhelpt, waaraan je zelf actief kunt bijdragen en die terugval voorkomt.

Herstel sneller en beter dankzij nieuwe inzichten

Bij Fysiotherapie Willems vinden we het leven te leuk om stil te zitten! We brengen je daarom graag vlot en goed in beweging. Benieuwd hoe we dat doen?
Ontdek de unieke behandelwijze van Fysiotherapie Willems.

De fysiotherapie is continu in ontwikkeling. Met nieuwe medische inzichten en innovatieve technieken worden behandeltrajecten vele malen effectiever. Fysiotherapie Willems omarmt deze ontwikkelingen en heeft haar behandelmethode hier helemaal op ingericht.

Wij werken volgens de vierstappenmethode

Onze unieke vierstappenmethode is gebaseerd op de laatste medische inzichten. Hieruit blijkt dat voor een gedegen behandeling éérst de gewrichten en vervolgens de spieren volledig ‘los’ moeten worden gemaakt. Pas als de barrières hier zijn weggenomen, neemt de effectiviteit van oefentherapie sterk toe.

Vrij vertaald, betekent dit dat uw fysiotherapeut de klachten eerst behandelt middels fysiotherapeutische technieken. Pas als hier voldoende resultaat mee is behaald, werkt u aan oefentherapie. Dit resulteert in een sneller herstel en minder behandelingen.

Wij omarmen innovatieve technieken

Zonder technieken als de shockwave, dry needling en bijv. Mulligan Concept therapie waren de behandeltrajecten nog steeds zo langdurig geweest als 15 jaar geleden. De gemiddelde jumpers knee herstelt nu bijvoorbeeld vijf tot tien keer sneller, en ook tal van andere klachten kunnen rekenen op sneller en duurzamer herstel.

In ons team worden fysiotherapeuten aangemoedigd nieuwe opleidingen te volgen en nieuwe technieken toe te passen. Kennisdeling en diversiteit zitten onze cultuur: als een therapeut inschat dat de expertise van een collega kan bijdragen, wordt deze direct ingeschakeld.

Wij zorgen en ontzorgen

De fysiotherapie bevindt zich in de zogenaamde eerstelijnszorg. Dit betekent dat wij voor iedereen toegankelijk zijn – zonder verwijzing. Wij zetten ons maximaal mogelijk in om onze zorg laagdrempelig te houden. Zo hanteren we lagere tarieven dan de meeste collega’s in de regio en is het nergens makkelijker om een afspraak te maken: je hebt direct toegang tot onze agenda. Ook bieden online adviestools om te bepalen of een bezoekje aan de fysiotherapeut aangeraden wordt.

Hoe ziet mijn consult eruit?

Het eerste consult

Bij je eerste bezoek aan de fysiotherapeut doen we een zogenaamde intake. Hierin stellen we je precieze klachten vast. Aan de hand van enkele vragen en een onderzoek kan de fysiotherapeut de oorzaken van je klacht achterhalen en een behandelplan opstellen.
Je krijgt een inschatting van de ernst van de klacht, een voorgesteld behandelplan en richtlijnen mee hoe je veilig met de klacht kunt omgaan.

Een eerste consult kun je direct boeken in onze agenda. Je hoeft alleen twee handdoeken mee te nemen en – zolang de coronamaatregelen gelden – een mondkapje.

De volgende behandelingen

Volgens de vierstappenmethode herstellen we, indien van toepassing, eerst de gewrichten en spieren die van invloed zijn op de klachten. Hierna volgt oefentherapie, waarin we je lichaam trainen om sterker en fitter te worden en klachten voortaan te voorkomen. Tot slot besteden we gezamenlijk aandacht aan preventie door inzicht te geven in hoe de klachten zijn ontstaan, en hoe je ze kunt voorkomen.

Jouw tevredenheid staat voorop

Bij Fysiotherapie Willems doen we ons best om jou als patiënt op de best mogelijke manier te helpen.
Je kunt onze beoordelingen terugvinden op deze onafhankelijke platforms:

QualiView – gemiddelde beoordeling 9,2 uit 10
ZorgKaart – gemiddelde beoordeling 9,5 uit 10
Google – gemiddelde beoordeling 4,9 uit 5

Ons team

Onze praktijk bestaat uit uitgebreid getrainde en geschoolde fysiotherapeuten. We werken volgens een bewezen methode en bieden de beste weg naar jouw herstel.

Guido Willems

Eigenaar & Fysiotherapeut

Simone de Vries

Fysiotherapeut

Christaan Krikke

Fysiotherapeut

Mark Siccama

Fysiotherapeut

Melina Congiu

Fysiotherapeut

Roël Koops

Roël Koops

Fysiotherapeut

Yoelle Rubing

Yoëlle Ruibing

Fysiotherapeut

Claudy Karselan

Secretaresse

Afspraak inplannen

Wil jij een afspraak plannen bij de meest gespecialiseerde fysiotherapeut van Groningen?
Meld je direct aan. We plannen een afspraak en nemen zo snel mogelijk contact met je op om deze te bevestigen.

Afspraak inplannen