Fysiotherapie Willems helpt je pijnvrij bewegen in vier stappen. Start je herstel!
Het doel van de fysiotherapie is dat je weer zo optimaal mogelijk functioneert in de omgeving waarin je leeft, woont en werkt. We richten ons niet op de aandoening, maar op de gevolgen van de aandoening voor je houding en beweging.
Daarbij proberen we je herstel te bevorderen. Gebaseerd op onze ruime ervaring en uitgebreide specialisaties hebben we een herstelmethode ontwikkeld die onderliggende problemen met gewrichten en spieren verhelpt, waaraan je zelf actief kunt bijdragen en die terugval voorkomt.
Gewrichten losmaken
Veel problemen vinden hun oorsprong in de gewrichten. We kunnen spieren losmaken en oefenen, maar als we de onderliggende oorzaak niet identificeren en verhelpen, dan blijft het probleem terugkomen.
Kennis van gewrichten en manuele therapie is daarom een belangrijk onderwerp binnen onze praktijk. Onze therapeuten krijgen alle ruimte om zich te scholen in nieuwe behandelmethoden, onderling werken we actief aan het delen van kennis.
Aan het begin van een behandeling onderzoeken we of je pijnklachten worden veroorzaakt door een gewrichtsprobleem. Als dat het geval is, start de behandeling met het verhelpen van dit probleem.
Spieren losmaken
Lopen, staan, bukken, springen; het lijkt allemaal heel vanzelfsprekend. Problemen in de spieren kunnen echter diverse klachten veroorzaken waardoor soepel bewegen niet mogelijk is. Overbelasting, stress en een verkeerde (werk)houding zijn veelvoorkomende oorzaken.
De fysiotherapeut heeft diverse oplossingen voor problemen met de spieren.
In veel gevallen biedt spierontspannende technieken, zoals massage en rek technieken (zie hieronder), de beste oplossing. Maar niet alles is aan de buitenkant zichtbaar en voelbaar. Soms gebruikt de fysiotherapeut echografie om spieren, pezen, slijmbeurzen en kapsels te bekijken en het probleem op te sporen. Daarnaast heeft de fysiotherapeut een scala aan oplossingen voor specifieke problemen. Zo kan bijvoorbeeld shockwavetherapie de doorbloeding en stofwisseling en verharde weefsels verbeteren.
Oefentherapie
Oefentherapie wordt ingezet om problemen met het bewegen te verhelpen. Tijdens de oefentherapie worden bewegingsoefeningen uitgevoerd onder begeleiding van een fysiotherapeut.
In het lichaam werken spieren en gewrichten op een bijzonder complexe manier samen. De fysiotherapeut weet hoe een verstoorde (samen)werking van spieren en gewrichten door middel van oefening kan worden verholpen.
Afhankelijk van de situatie helpt oefentherapie de spierkracht te vergroten, de houding te verbeteren en een beter evenwicht te realiseren. Soms wordt ook aandacht besteed aan het verbeteren van de ademhalingstechniek of ontspanning.
We maken vaak gebruikt van oefeningen die ook thuis kunnen worden uitgevoerd. Oefentherapie kan worden aangevuld met massage of aanvullende therapieën.
Preventie
We zien je natuurlijk graag weer terug, maar het liefst zonder klachten - en dus niet op de behandeltafel!
Samen beoordelen welke oorzaken er aan je klachten ten grondslag liggen. Zijn die factoren weggenomen, of is de kans groot dat je deze klachten nogmaals gaat ervaren? We kijken samen welke mogelijkheden er zijn om deze factoren weg te nemen.
Het leven is te leuk om stil te zitten
We weten hoe belangrijk beweging is. Vertrouw op 8 specialisten, 3 vestigingen en jarenlange ervaring. Start je herstel.
Fysiotherapie Willems heeft samenwerkingen met diverse ziekenhuizen en Fysiotherapienetwerken:
UMCG Beatrixoord
Samenwerking met specialisten van het UMCG Beatrixoord en het Wervelkolomcentrum
RugNetwerk Noord-Nederland
Samenwerking met het Rugnetwerk en het Martiniziekenhuis
Martiniziekenhuis
Samenwerking met de sportartsen en orthopeden
SchouderNet Noord
Samenwerking met SchouderNet Noord en het Martiniziekenhuis
“Ik ben er weer helemaal van af”
Ik liep al langere tijd met klachten, maar ook een tijd rustig aan doen hielp niet. Bij Willems kon ik snel terecht. Dhr. Willems kwam direct met een duidelijk plan, na een paar behandelingen en regelmatig oefenen, ben ik er nu weer helemaal van af.
– Roel (rugklachten), 32 jaar
Wat is fysiotherapie?
Met fysiotherapie bedoelen we een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Dit samen wordt je bewegingsapparaat genoemd: het werkt op een wonderlijke en complexe wijze samen om jou te laten bewegen. Soms kan een (kleine) verstoring ervoor zorgen dat je niet goed kunt bewegen en pijn ervaart.
Fysiotherapie behandelingen
Een fysiotherapeut kan ervoor zorgen dat de pijnklachten afnemen en helpt je met het beter laten functioneren van het bewegingsapparaat. Daarvoor heeft de fysiotherapeut verschillende behandelingen, oefeningen en hulpmiddelen. In sommige situaties verwijst de huisarts door naar de fysiotherapeut, maar je kunt ook zelf contact opnemen met de fysiotherapeut.
Fysiotherapie is eerstelijnszorg
In Nederland beschouwen we fysiotherapie (gelukkig) als eerstelijnszorg. Dat betekent dat je zelf – zonder doorverwijzing van je huisarts – naar de fysiotherapeut kunt gaan. Fysiotherapie zit niet in de basiszorgverzekering, tenzij je een chronische klacht zoals opgenomen in de chronische lijst (MS, ALS, Reuma, Polyneuropathie). Dat het meestal niet in het basispakket zit houdt in dat je een aanvullend pakket nodig hebt, waarin fysiotherapie is inbegrepen, of dat je zelf de behandelingen betaalt. In het laatste geval kun je zien dat onze tarieven competitief zijn. Tijdens het eerste consult kun je de fysiotherapeut vragen om een schatting te geven van het aantal benodigde behandelingen.
Meest gestelde vragen (FAQ)
- Hoelang duurt een behandeling?+
De duur van de behandeling is afhankelijk van de klacht. Tijdens de intake wordt gekeken naar het complete behandeltraject om zo specifiek mogelijk een indicatie te geven van de duur van je herstel.
- Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?+
Tegenwoordig heb je voor de meeste behandeltrajecten geen verwijzing van de huisarts nodig. Wanneer aandoeningen vallen onder de Chronische Lijst en vanuit de basisverzekering vergoed worden, heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.
- Wat neem ik mee naar mijn afspraak?+
Tijdens de (eerste) afspraak raden we aan om het volgende mee te nemen:
- Legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs id-kaart)
- Eventuele verwijzing van huisarts of specialist
- Een overzicht van uw huidige medicijnen
- Uitslagen van relevante onderzoeken
- Handdoek
- Comfortabele kleding en ondergoed
- Is een vrijblijvend adviesgesprek hetzelfde als een gratis intake/eerste afspraak fysiotherapie?+
Ja, een vrijblijvend adviesgesprek is hetzelfde als een gratis intake/eerste afspraak.
- Hoe maak ik een afspraak?+
Een afspraak maak je eenvoudig via onze website, telefonisch en whatsapp. Maak direct een afspraak via afspraak inplannen.
- Ik woon buiten de stad Groningen, kan ik toch een afspraak bij jullie maken?+
Natuurlijk, iedereen kan een afspraak maken. Het maakt niet of je buiten de stad Groningen woont.
- Hoeveel mensen in Groningen maken eigenlijk gebruik van fysiotherapie?+
Ongeveer 1 op de 6 Groningers maakt gebruik of heeft gebruik gemaakt van fysiotherapie.
- Mijn revalidatie traject bij het Beatrixoord is afgerond, kan ik bij jullie terecht?+
Uiteraard is het mogelijk om na het revalidatie traject bij het Beatrixoord bij ons te laten behandelen. Neem hierover contact met ons.
Start je herstel
Wil jij een afspraak plannen bij dé fysiotherapiepraktijk van Groningen?
Kies nu een datum en tijd en start je herstel!
Copyright © 2024 Fysiotherapie Willems.