Mulligan concept

Fysiotherapie Willems: Mulligan concept therapie Groningen

Wil je weten wat Mulligan concept therapie specifiek voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met onze therapeuten. Onze therapeuten staan klaar om je te helpen.

Afspraak inplannen

Wat is Mulligan concept therapie?

Fysiotherapeuten en Manueel therapeuten gebruiken het Mulligan Concept om pijnvrij te kunnen mobiliseren. Mulligan therapie gaat uit van zogeheten ‘standsproblemen’ of ‘sporingsproblemen’, in gewrichten die klachten geven tijdens het bewegen.

Bij behandeling met deze therapie worden therapeutische handelingen gedaan en gelijktijdig voert de patiënt actieve bewegingen uit. Met behulp van de juiste duw-, trek- of schuiftechniek, eventueel met behulp van een tractieband, kan het gewricht zijn natuurlijke beweging terug krijgen.

De behandeling geeft direct verbetering van de houdings-/ bewegingsklachten en het resultaat is langdurig. Een behandeling is geheel pijnvrij en wordt daarom als zeer prettig ervaren. Het Mulligan Concept kan eventueel ondersteund worden met Medical Taping.

Maak kennis met ons team

Mulligan Concept, behandeling en beweging in één

Mulligan concept therapie is de juiste keuze voor je als je last hebt van:

  • Nekklachten
  • Lage rugklachten
  • (Cervicogene) hoofdpijn
  • Schouderklachten
  • Knieklachten
  • Tennis en golf arm
  • Enkelklachten
  • Pijn in vingers en pols

Hoe ziet een Mulligan concept therapie behandeling eruit?

Door het aanbrengen van subtiele positieveranderingen aan de verschillende gewrichtsonderdelen wordt gezocht naar een pijnvrije uitgangspositie. Vanuit deze positie wordt vervolgens geprobeerd of de beweging of handeling die in het onderzoek de klachten veroorzaakte nu actief en pijnvrij mogelijk is. De cliënt heeft bij deze aanpak vaak een duidelijk actievere rol en heeft ten allen tijde controle over hetgeen met hem gebeurt.

Door dit pijnvrij herhalen van een daarvoor pijnlijke beweging wordt gebruik gemaakt van de “memory-functie” van het gewricht. Er wordt een combinatie gemaakt van enerzijds een passief manuele techniek met anderzijds een actieve beweging van de persoon zelf. Vaak nog extra gestuurd met een speciale tractie band. Diverse correcties zijn in prachtige huiswerkoefeningen te vertalen en zullen ook worden meegegeven. Mulligan fysiotherapie is gericht op het zogenaamde PILL effect (Painless, Instant result en Long Lasting).

Welk resultaat kan ik verwachten van Mulligan concept therapie?

Patiënten zijn zeer positief over de effecten van Mulligan concept. Herstel is, mits voldoende therapie is toegepast, namelijk snel merkbaar.
Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij te mobiliseren wordt het normale patroon hersteld. Een mobilisatie is een repeterend toegepaste techniek, meestal in de beperkte bewegingsrichting. Mobiliseren is passief als de patiënt zelf niets beweegt. Het lichaamsdeel of gewricht is ontspannen en wordt door de therapeut bewogen.
In het geval van actief mobiliseren gaat het om oefeningen waarbij de patiënt het gewricht zelf in beweging brengt. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

Fysiotherapeut en patiënt voeren samen de behandeling uit

Heeft Mulligan concept therapie ook nadelen en bijwerkingen?

Over het algemeen verloopt een Mulligan concept therapie behandeling zonder bijwerkingen of pijn. Het Mulligan Concept is een “must” voor elke fysiotherapeut die werkt in de eerste lijn. Op onze praktijk is dit concept standaard in onderzoek en behandelen. De resultaten zijn klinisch zeer evident en direct meetbaar en doordat de behandelingen pijnvrij gegeven worden, zijn patiënten bij ons enorm tevreden.

Afspraak inplannen

Wil jij een afspraak plannen voor mulligan concept therapie in Groningen?
Meld je direct aan. We plannen een afspraak en nemen zo snel mogelijk contact met je op om deze te bevestigen.

Afspraak inplannen