Sportmassage

Wat is sportmassage?

De sportmassage is een krachtige massage die bedoeld is om het lichaam weer in balans te brengen. Bij deze massage wordt extra aandacht besteed aan de spieren door middel van diepe en langzame massagetechnieken. Deze speciale bewegingen veroorzaken reacties in het lichaam die het spierherstel moeten bevorderen.
U kunt bijvoorbeeld een paar dagen voor en een paar dagen na een grote inspanning een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief ingezet om blessures te voorkomen. Heb je al last van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor een sneller herstel.
Een sportmassage zorgt ervoor dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, waardoor je lichaam sneller herstelt. Daarnaast voorkomt een sportmassage overbelasting van de spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een training of als je even niets hebt gedaan. Een sportmassage kan dus proactief, reactief en preventief ingezet worden.

Fysiotherapie Willems: Zet een streep door klachten

Wil je weten wat Fysiotherapie Willems specifiek voor klachten kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met onze therapeuten. Onze specialisten staan klaar om je te helpen.

Afspraak inplannen

Sportmassage is de juiste keuze wanneer je last hebt van:

• Stijve en pijnlijke spieren
• Alle soorten rugpijn
• Nek- en schouderklachten

Een sportmassage is niet alleen aan te raden voor sporters. Het wordt vooral aanbevolen voor niet-sporters omdat het een ontspannend effect heeft op het hele lichaam. Niet-sporters kunnen dezelfde reacties hebben als atleten. Dit kan komen door langdurige blootstelling aan overbelasting, een verkeerde werkhouding of stress. Een sportmassage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgebouwde spanningen in lichaam en geest.

Hoe ziet een sportmassage behandeling eruit?

Een sportmassage is een diepe massage die bindweefsel losmaakt en knopen uit spieren verwijdert. Dit voelt misschien niet prettig. Bedenk dan dat je eerst door een zure appel moet bijten voordat je je beter gaat voelen. Bij deze pijn geeft je lichaam aan dat er iets niet klopt en dat gaat de sportmasseur oplossen. De sportmasseur zal overigens altijd in de gaten houden of de massage niet te intens is.
Voordat de massage begint, bespreekt de sportmasseur met u wat u op dat moment nodig heeft. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.

Zijn er contra indicaties of redenen waarom je beter niet gemasseerd kan worden?

Contra-indicaties zijn redenen waarom iemand niet (absoluut) of gedeeltelijk (relatief) niet gemasseerd mag worden, tenzij er toestemming is van de behandelend arts en/of specialist. Om er zeker van te zijn dat u een volledige/deelmassage krijgt, vindt er voor elke massage een korte intake plaats.

Let op, als de masseur niet volledig of onjuist is geïnformeerd, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of letsel die voortvloeit uit een door ons uitgevoerde massage.

Absolute contra-indicaties: koorts, griep, infectieziekten, ernstige vaatziekten, psoriasis, kanker, trombose, antibiotica, ontstekingsremmers, extreme vermoeidheid en uitputting, en (voorgenomen) zwangerschap. Relatieve contra-indicaties: open wonden, zwangerschap, ontsteking, traumatische aandoeningen en spataderen. Uiteraard is elke vorm van massage met gebruik van alcohol of drugs uitgesloten.

Welk resultaat kan ik verwachten van een sportmassage?

• Een betere bloedcirculatie
• Zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller te verwijderen.
• Sneller spierherstel
• Herstelt spierkrampen en geeft je verloren spierkracht terug.
• Stijve spieren losmaken
• Zorgt voor meer mobiliteit.

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit bevordert het herstel van je lichaam en voorkomt blessures door overbelasting van je spieren.
Omdat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Je spieren worden hierdoor te zwaar belast en je ervaart er liever een nadeel dan dat je er baat bij hebt. Als je voor een grote inspanning een massage wilt hebben, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet te veel belast. Een goede sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daarop aanpassen.

Kosten & Tarieven van sportmassage

Sportmassage vergoedt de zorgverzekeraar op basis van verrichtingen fysiotherapie. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt de behandeling met massage door de verzekeraar vergoed vanuit het aanvullende pakket. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeringen en rekenen geen eigen bijdrage voor de sportmassage.

Ga naar tarieven en vergoeding

Hoe vaak een sportmassage behandeling?

Tussen twee behandelingen zit meestal een periode van ongeveer 7-14 dagen, afhankelijk van de oorzaak van de pijnklachten. Gemiddeld zijn 4 tot 6 behandelingen nodig om tot een optimaal resultaat te komen, maar het kan ook zijn dat één of twee sessies genoeg zijn om de pijnklachten te laten verhelpen.

Afspraak maken

Wil jij een afspraak plannen bij de meest gespecialiseerde praktijk van Groningen?
Meld je direct aan. We plannen een afspraak en nemen zo snel mogelijk contact met je op om deze te bevestigen.

Afspraak inplannen