Echografie

Fysiotherapie Willems: Echografie Specialist Groningen

Wil je weten wat echografie specifiek voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met onze therapeuten. Onze specialisten staan klaar om je te helpen.

Afspraak inplannen

Wat is Echografie?

Het maken van een echo is veelal bekend van de echo’s van een zwangere vrouw. Fysiotherapie Willems maakt ook gebruik van echo-onderzoek, om een beeld te krijgen van de ‘zachte’ weefsels. Denk hierbij aan spieren, pezen, slijmbeurzen en kapsels.Met echo-onderzoek kan al snel en duidelijk een beeld van de klachten worden gegeven. Een echo geeft een beeld vanaf de binnenkant van het pijnlijke gebied. Dat is prettig, omdat aan de buitenkant niet alles zichtbaar of voelbaar is.

Onder meer irritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt. De diagnose van een klacht is met een echo zeer nauwkeurig, waarbij bepaalde veroorzakers van een klacht ook uitgesloten kunnen worden. Hiermee kan een behandeling zich beter richten op de klacht, in plaats van op het bestrijden van symptomen.

Fysiotherapie Willems is geaccrediteerd, veilig en bekwaam. Onze Echografie specialisten zijn Guido Willems, Simone de Vries en Gert-Jan Geertsema. De expertise van het team ligt in het analyseren en optimaliseren van de behandeling.

Maak kennis met ons team

Werkwijze bij een echografiebehandeling

Echografie is de juiste keuze voor je als je last hebt van:

  • Spierblessures
  • Peesblessures (scheuring & verkalking)
  • Onderzoek naar cystes
  • Scheurtjes in of verrekking van gewrichtskapsel of banden
  • Als hulpmiddel bij het trainen van rompstabiliteit bij lage rugklachten

Hoe ziet een echografie behandeling eruit?

De fysiotherapeut plaatst de onderzoekskop van het echo-apparaat op de huid. Het apparaat zendt ultrageluidsgolven het lichaam in, die je zelf niet waar kan nemen. De geluidsgolven kaatsen vervolgens terug naar het echo-apparaat. De computer zet deze geluidsgolven om naar een zwart-wit beeld, de echo, die vervolgens zichtbaar is op het scherm. Aan de hand van de beelden stelt de fysiotherapeut de diagnose van uw klacht en maakt hij een behandelplan. Na de behandeling krijg je oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Met echografie kunnen diverse klachten worden opgespoord

Welk resultaat kan ik verwachten van Echografie?

Patiënten zijn zeer positief over de effecten van echografie. Het stelt de fysiotherapeut in staat om een concreet, snel en effectief behandelplan te vormen die zorgt dat u sneller en effectiever geholpen kan worden.

Heeft echografie ook nadelen en bijwerkingen?

Echografie kan niet door bot dringen en de resultaten zijn onbruikbaar wanneer er zich lucht bevindt tussen de transducer en het te onderzoeken orgaan.
Het vraagt flink wat vakmanschap en ervaring van degene die het onderzoek uitvoert om beelden van een kwaliteit te verkrijgen die het mogelijk maken om een betrouwbare diagnose te stellen.
Er zijn geen gedocumenteerde bijwerkingen bekend bij echografie. Echografie is daarnaast, in tegenstelling tot röntgen, stralingsvrij.

“"Luistert goed, erg vriendelijk"”

“Dhr Willems begint van voor af aan. Luistert goed naar de klachten (in mijn geval lage rug klachten) en gaat na het luisteren pas opzoek naar het probleem. Na constatering maakte hij een behandelplan. Wat ik erg prettig vond is dat hij ook uitlegt wat hij aan het doen is en waarom hij dit doet. Daarnaast heeft hij ook beschikking over de nieuwste apparatuur en behandelmethode zoals dry needling. Personeel is erg vriendelijk en Willems begeleid stagiaires enorm goed.”

Echografie wordt regelmatig ingezet bij behandelingen

Kosten & Tarieven van Echografie

Echografie kost niets extra. Het is onderdeel van je fysiotherapiebehandeling. Echografie vergoedt de zorgverzekeraar op basis van verrichtingen fysiotherapie. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt het echografisch onderzoek door de verzekeraar vergoed vanuit het aanvullende pakket. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeringen en rekenen geen eigen bijdrage voor de echografie.

Afspraak maken

Wil jij een afspraak plannen bij de meest gespecialiseerde Echografie praktijk van Groningen?
Meld je direct aan. We plannen een afspraak en nemen zo snel mogelijk contact met je op om deze te bevestigen.

Afspraak inplannen