Oefentherapie

Fysiotherapie Willems: Oefentherapie Specialist Groningen

Wil je weten wat oefentherapie specifiek voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met onze therapeuten. Onze specialisten staan klaar om je te helpen.

Afspraak inplannen

Wat is Oefentherapie?

Oefentherapie, ook wel Medische Trainingstherapie (MTT), is het doelgericht trainen van de juiste spieren. Met oefentherapie verkort u de revalidatie na een blessure of ziekte. De sturing van de bewegingspatronen verbetert en de belastbaarheid van het gewricht – en spierstelsel neemt structureel toe.

Oefentherapie is uitstekend voor therapie en revalidatie training. De trainingstherapie is vooral geschikt om te stabiliseren, waar het doelgericht trainen van specifieke spieren de kern vormt. Er vindt herstel plaats waardoor de belastbaarheid van de getrainde spieren weer toe neemt.

Het einddoel is een optimaal functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot is. Goed functioneren is pas mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patiënt.

Fysiotherapie Willems is geaccrediteerd, veilig en bekwaam. Onze oefentherapie specialisten zijn Guido Willems, Koen Blansjaar, Mark Siccama, Marijke Kloosterziel, Simone de Vries en Gert-Jan Geertsema.

Maak kennis met ons team

Bij oefentherapie worden gerichte oefeningen onder begeleiding uitgevoerd

Oefentherapie is de juiste keuze voor je als je last hebt van:

 • Nek & rugklachten
 • Orthopedische klachten
 • Klachten ontstaan tijdens of na de zwangerschap
 • Revalidatie tijdens of na een hernia
 • Revalidatie na operatie, ziekte of trauma
 • Verbeteren van kracht, stabiliteit en coördinatie
 • Bevorderen van mobiliteit
 • Sportblessures
 • Whiplashklachten
 • Lichamelijke klachten ontstaan door werk / werk gerelateerde klachten
 • Lichamelijke klachten ontstaan door spanning / stress gerelateerde klachten

Hoe ziet een Oefentherapie behandeling eruit?

U traint op een verantwoorde manier onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Uitgangspunt van de begeleiding is de individuele klacht. Fysiotherapie Willems werkt samen met diverse sportcentra in Groningen en Paterswolde. In deze accommodaties maken we samen met u een trainingsprogramma en kunt u samen met ons werken aan uw herstel. Bij de trainingstherapie wordt door de fysiotherapeut een persoonlijk en gericht oefenprogramma opgesteld. Er worden continu verbeteringen doorgevoerd in het programma afhankelijk van de ontwikkeling van de klachten.

Functionele training vormt de basis van de trainingstherapie. Dit wil zeggen dat die spiergroepen getraind worden in bewegingspatronen die bekend zijn voor het lichaam. Ook houdingsverbetering is een zeer belangrijk onderdeel bij de oefentherapie. Een slechte houding geeft een afwijkende stand van uw wervelkolom, waardoor heel geleidelijk en nauwelijks merkbaar een breed scala aan klachten ontwikkeld kunnen worden.

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer. De functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van toestellen en trekapparaten. Tevens kan een oefenprogramma voor thuis worden opgebouwd om de zelfredzaamheid te bevorderen en om een herhaling van klachten te voorkomen.

Elke oefening wordt begeleid door de fysiotherapeut

Heeft Oefentherapie ook nadelen en bijwerkingen?

Als u kiest voor een oefentherapeut die ervaren is en op correcte wijze oefenprogramma’s kan opstellen dan is er geen enkel nadeel en bijwerking verbonden aan trainingstherapie.

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie

Welk resultaat kan ik verwachten van Oefentherapie?

Patiënten zijn zeer positief over de effecten van oefentherapie. Herstel en stabiliteit is, mits voldoende therapie is toegepast, namelijk snel merkbaar. Er vindt een blijvende ontwikkeling plaats in de getrainde spiergroepen en een correcte houding wordt hersteld.

Kosten & Tarieven van Oefentherapie

Oefentherapie is een relatief goedkope behandeling. Oefentherapie vergoedt de zorgverzekeraar op basis van verrichtingen fysiotherapie. Wil je weten of oefentherapie vergoed wordt door uw zorgverzekeraar? Lees dan ons kosten- en vergoedingenoverzicht.

Ga naar tarieven en vergoeding

Afspraak maken

Wil jij een afspraak plannen bij de meest gespecialiseerde oefentherapie praktijk van Groningen?
Meld je direct aan. We plannen een afspraak en nemen zo snel mogelijk contact met je op om deze te bevestigen.

Afspraak inplannen